Luuüdi peterselliga
Vaja läheb:
- Pikuti pooleks lõigatud torukonti
- 2 spl kappareid
- 2 šallottsibulat
- 1 suur punt peterselli või selleri rohelisi otsi
- Oliiviõli
- Soola
- Valget saia
- Soojenda ahi 230 kraadini
- Haki kergelt petersell või selleri otsad. Fergus Henderson on selle kohta öelnud: “lightly chop your parsely, just enough to discipline it”.
- Haki sibulad
- Pintselda kondid oliiviõliga ning rösti ahjus umbes 20 minutit või kuni üdi on võbelev.
- Samal ajal sega kokku kapparid, hakitud petersell ja sibulad. Piserda hulka ka oliiviõli, valides ise kui palju lisada.
- Rösti sai.
- Võta kondid ahjust ning serveeri, tõstes kontidele külluslikult peterselli segu. Sool tõsta lauale, koos kontidega, et sööja saaks ise maitsestada.