Liivimaa Lihaveis viis 23. – 24. aprillil läbi veiseliha koolituse Tallinna,Tartu ja Otepää restoranide kokkadele, mille eesmärgiks oli tutvustada asjaosalistele rohumaal kasvanud veiste liha käitlemist.
Koolitus algas Adaveres asuvas OÜ Chef Foodsi lihatööstuses, kus kokkadele avanes võimalus näha liha lõikamist, pakendamist ja ladustamist. Tutvuti erinevate lihatööstuse seadmete ja ruumidega. OÜ Chef Foodsi lihalõikaja lõikas kokkade silme all ühe veerandrümba värsket veist ja teise katse korras kuivlaagerdunud rümbaveerandi. Iga erinev lihasgrupp, mis välja lõigati, tutvustati kokkadele ja selgitati ühtlasi, mis sellest valmistada saab ja kui palju ühest veisest läheb ikkagi vorsti – ja hakklihatooraineks. Osalenud kokkadele oli päris valgustav, kui raske töö tegelikult on veise rümbalõikus. Koolitus jätkus Liivimaa Lihaveise juhatuse liikme Airi Külveti talus Puurmani vallas, Jõgevamaal, kus kasvatatakse punase anguse ja simmentali tõugu veiseid. Tuuri käigus tutvustati farmi tegevust ja loomi. Eraldi selgitas Airi, mida ja kui palju üks veis peab sööma, selleks , et kasvada Liivimaa lihaveise tooraine vääriliseks. Ühtlasi peeti kohalikus seminariruumis toekas lõuna, mille oli ette valmistanud Ööbiku Gurmeetalu omanik Ants Uustalu.
Koolitus jätkus looduskaunis Trofee Jahimajas, kus tutvustati Liivimaa Lihaveise lihuniku poolt juba väljalõigatud lihaste lõikust erivenateks toodeteks - steikideks, minutipihvideks, praetükkideks. Kõik koolituse jooksul näidatud erinevad lõiked rändasid grillile ning osalejad said neid maitsta ja võrrelda.
Üritus möödus veiseliha puudutavate teadmiste kogumise ning veiseliha nautimise näol.
Pilte üritusest ning liha lõikusest vaata siit.