Jõuluaeg on üllatuste aeg, nii otsustasime ka meie Liivimaa Lihaveises pakkuda rohumaaveise liha sõpradele üllatusi täis aastalõpu. Nimelt on Liivimaa Lihaveis turule tulnud ja tulemas uute maitsvate ning tervisesõbralike toodetega.
Mida uut ja huvitavat aasta lõpus ja uuel aastal oma toidukorvi pista?
Mahe rohumaaveise chorizo on Hispaania päritolu vürtsine ning suitsune vorst. Mahe chorizo valmistamisel kasutasime mahe rohumaaveise liha ning lisasime tootele mahe seapekki, tulemuseks saime rõngakujulise hõrgutise. Mahe rohumaaveise chorizo on mitmekülgselt kasutatav, sobides nii snäkina õlle kõrvale kui ka toitvasse hautisesse.
Tõeliselt meeldiv üllatus on kõigile rohumaaveise liha austajatele mahe rohumaaveise rebiliha. Rebiliha on rahvusvaheliselt tuntud nimega pulled beef, seega tegemist tõeliselt trendika tootega. Mahe rebiliha valmistamiseks oleme kasutanud rohumaaveise esiselga, seda pikalt küpsetanud ning seeläbi toimetame Sinu toidulauale kohe kasutamiseks valmis toote. Rebiliha pakendist leiad vähese soolaga (0,01%) maitsestanud lihatüki, mille saad kahe kahvli abil kergesti suupärasteks tükkideks teha. Kasuta rebiliha salatites, burgerites, tacodes, valikuid on lõputult.
Kui soovid oma koduses köögis pakkuda tipprestoranide tasemel toite, siis kasuta praadimiseks ning fritüürimiseks 100% mahe rohumaaveise rasva. Oleme mahe rohumaaveise rasva pannud väikestesse purkidesse, mis võiks igas kodukapis olemas olla, kusjuures rohumaaveise rasv sobib praadimiseks ka kõrgetel temperatuuridel.
Kiirelt ning lihtsalt valmivad ka Liivimaa Lihaveise uued maheliharullid marinaadis. Maheliharullid on valmistatud rohumaaveis bavette nimelisest lihasest, liha on maitsestatud mahe ürdimarinaadiga, milles tõuseb esile kerge küüslaugune maitse. Võta pakendist välja väikesed personaalsed tikuga kinnitatud maheliharullid ning prae kiirelt pannil, 2-3 minutit kummaltki poolt ja maitsev toidukord ongi valmis.
Miks Liivimaa Lihaveise uued ja juba turul olevad tooted Sulle head on?
Aga sellepärast, et rohumaaveise liha ja selles sisalduv rasv on võrreldes teiste loomsete rasvadega hea CLA (konjugeeritud linoolhape) allikas. Lisaks normaalse kehakaalu säilitamisele, toetab CLA südameveresoonkonna tervist, hoiab veresuhkrut optimaalsel tasemel, toetab immuunsussüsteemi ja säilitab normaalset vererõhku. Inimkeha ei suuda CLA-d ise toota, seetõttu on oluline saada CLA-d toidust, kusjuures taimne toit CLA-d ei sisalda.
Rohumaaveise liha ja selles sisalduva rasva omega-3 ja omega-6 rasvhapete suhe on loomsetest rasvadest parim. Rohumaaveise lihas on omega-3 ja omega-6 rasvhapete suhe lähedaseim meie esivanemate poolt tarbitule (1:2) – kaasaegse eestlase toidus on suhe 1:10. Rohumaaveise lihas on omega-3 ja omega-6 rasvhapete suhe 1:3. Kusjuures, kui suhe on parem kui 1:4 on see juba väga hea. Nii omega-3 kui ka omega-6 on asendamatud rasvhapped, mida keha ise ei tooda, seega tuleb neid omastada toidust.
Mis veel Liivimaa Lihaveise tooted eriliseks teeb?
Tõeliselt keskkonnasõbralik valik: rohumaaveise liha tootmise ökoloogiline- jasüsinikjalajälg on väikesed. Seda lihtsalt põhjusel, rohumaaveised söövad neileloomuomases keskkonnas endale loomuomast toitu – rohtu/silo/heina. Rohusöötomakorda annab lihale iseloomuliku intensiivse maitse, mida on tunda igasLiivimaa Lihaveise tootes.Liivimaa Lihaveiskasvatab oma loomi lähtuvalt siseriiklikult tunnustatud kvaliteedikavast„rohumaal kasvanud“, see tähendab, et meie poolt pakutava liha tootmine ontugevasti kontrollitud lähtuvalt konkreetsetest kriteeriumitest – tutvu meie kvaliteedikavaga siinsamas kodulehel. Lisaks sellele on Liivimaa Lihaveise lihaja tooted toodetud maailma kõige tuntuma ja kontrollituma kvaliteedikava „mahe“all.OtsiLiivimaa Lihaveise uusi mahetooteid meie müügikohtadest!